Broc­co­li-aard­ap­pel­taart

Zet deze hartige taart op tafel en niemand zal merken dat er geen vlees in zit. Echt niet.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(364)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zet deze hartige taart op tafel en niemand zal merken dat er geen vlees in zit. Echt niet. 4 personen
3 364

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk in de rand goed aan.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min, giet af en laat goed uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes en broccoli in laagjes in de springvorm en druk voorzichtig aan.
  3. Klop de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het geheel over de aardappel en de broccoli. Bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  4. Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan. Maak ondertussen de slamelange aan met de dressing. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.

bereidingstip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Broccoli-aardappeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-aard­ap­pel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk in de rand goed aan.

3
3
  • 700 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min, giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 700 g aardappelschijfjes

Verdeel de aardappelschijfjes en broccoli in laagjes in de springvorm en druk voorzichtig aan.

5
5
  • 6 eieren
  • 150 g volle Franse kwark
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g geraspte belegen kaas

Klop de eieren los in een kom. Klop de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Schenk het geheel over de aardappel en de broccoli. Bak de taart in 35-40 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 3 el sladressing knoflook

Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan. Maak ondertussen de slamelange aan met de dressing. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.

bereidingstip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.