Zo­mer­s­tamp­pot­je met cor­don bleu

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook in weinig water in 20 min. gaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehakt cordon bleu in 10-15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de uien 3 min. Voeg steeds een paar blokjes diepvriesspinazie toe, laat ontdooien voor je de volgende portie toevoegt. Voeg tot slot de knoflook toe.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de kookroom aan de aardappelen toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Schep de spinazie en de olijven-plakjes erdoor. Serveer met de gehakt cordon bleu.

Tip:

Gebruik de rest van de room in sauzen of pasta's.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.