Ro­mi­ge spa­ghet­ti­ni met zalm en pes­to

Lekker stevig pastagerecht met zalm en groene groenten.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker stevig pastagerecht met zalm en groene groenten. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Verdeel de vis in stukken.
  2. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve plakken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto, crème fraîche en het water toe. Roer glad en breng tegen de kook.
  3. Draai het vuur laag en schep de zalm en de bevroren erwten erdoor. Verwarm 5-6 min. op laag vuur tot de erwten beetgaar zijn. Giet de spaghettini af en schep door de saus. Verdeel de spaghettini over diepe borden.

variatietip:

Vervang de zalm door 2 blikjes tonijn in water (à 185 g).

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Romige spaghettini met zalm en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spa­ghet­ti­ni met zalm en pes­to

1
1
  • 300 g spaghettini

Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 418 g wilde roze zalm

Laat ondertussen de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Verdeel de vis in stukken.

3
3
  • 1 ui
  • 1 courgette

Snipper de ui. Snijd de courgette in halve plakken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 2 el pesto rosso
  • 200 g crème fraîche
  • 100 ml kraanwater

Voeg de pesto, crème fraîche en het water toe. Roer glad en breng tegen de kook.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

6
6
  • 300 g extra fijne tuinerwten

Draai het vuur laag en schep de zalm en de bevroren erwten erdoor. Verwarm 5-6 min. op laag vuur tot de erwten beetgaar zijn.

7
7

Giet de spaghettini af en schep door de saus. Verdeel de spaghettini over diepe borden.

variatietip:

Vervang de zalm door 2 blikjes tonijn in water (à 185 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.