La­sag­ne met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

De geroosterde paprika zorgt voor een friszoete smaak van deze lasagne.

(603)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De geroosterde paprika zorgt voor een friszoete smaak van deze lasagne. 4 personen
3 603

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 1-2 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de paprika uitlekken, snijd dan in reepjes. Vet een ovenschaal in en schep een beetje gehaktsaus erin, dek af met lasagnebladen. Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de mozzarella over. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in 25-30 min. mooi bruin en gaar.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

combinatietip:

Lekker met kropsla met sladressing yoghurt.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.085 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Lasagne met geroosterde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gehakt half-om-half

Snipper de ui fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 720 ml passata di pomodoro

Schenk de passata in de pan en verwarm nog 1-2 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4
4
  • 465 g geroosterde paprika's
  • 250 g lasagnebladen

Laat de paprika uitlekken, snijd dan in reepjes. Vet een ovenschaal in en schep een beetje gehaktsaus erin, dek af met lasagnebladen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5

Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen.

6
6
  • 125 g mozzarella

Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de mozzarella over.

7
7
  • 1 tl tijm

Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in 25-30 min. mooi bruin en gaar.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

combinatietip:

Lekker met kropsla met sladressing yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.