Ve­ge­ta­ri­sche sa­té met sel­de­rij-ap­pel­sa­la­de

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde appel in plakjes. Roer in een schaal de slasaus glad met 11/2 el water. Meng de bleekselderij en de ui erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout.
  2. Rijg de gegrilde stukjes aan satéstokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de saté 2-3 min., draai regelmatig met een kooktang. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm de saus 4-5 min. op matig vuur. 3 Verdeel de rijst met vegetarische saté over 4 borden. Schep de salade erbij.

Tip:

Weinig tijd? Vegetarische saté is ook lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.