Snel­le lin­zen­soep

De truc: linzen uit blik en gezeefde tomaten. Je hoeft alleen de courgette en chorizo even te bakken.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De truc: linzen uit blik en gezeefde tomaten. Je hoeft alleen de courgette en chorizo even te bakken. 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een soeppan de tomaten, het water en het bouillonblokje aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes en vervolgens in blokjes. Snijd de courgette in blokjes.
  2. Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag de chorizo ca. 4 min. Bak de courgetteblokjes ca. 3 min. mee. Voeg de chorizo, courgette en de linzen aan de soep toe en verwarm goed mee.
  3. Snijd de peterselie fijn. Garneer de soep met de peterselie.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 2.470 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 08-09

Snelle linzensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le lin­zen­soep

1
1
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 500 ml kraanwater
  • 1 runderbouillontablet

Breng in een soeppan de tomaten, het water en het bouillonblokje aan de kook.

2
2
  • 250 g chorizoworst
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de chorizo in plakjes en vervolgens in blokjes. Snijd de courgette in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3

Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag de chorizo ca. 4 min. Bak de courgetteblokjes ca. 3 min. mee.

4
4
  • 800 g gekookte linzen

Voeg de chorizo, courgette en de linzen aan de soep toe en verwarm goed mee.

5
5
  • 15 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn. Garneer de soep met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.