Ha­ring­oven­scho­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Haringen schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen. 2 dl warm water toevoegen. Rest van boter smelten. Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel. Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren. Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.