An­dij­vie met gem­ber en cas­hew­no­ten

Minder is meer: je wokt de andijvie met knoflook en brengt hem op smaak met gembersiroop.

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Minder is meer: je wokt de andijvie met knoflook en brengt hem op smaak met gembersiroop. 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de harde onderkant van de andijvie. Was de bladeren en scheur ze in stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de andijvie in delen toe en roerbak op hoog vuur in ca. 3 min. beetgaar. Hak de cashewnoten grof. Breng op smaak met de gembersiroop en peper en zout. Bestrooi met de cashewnoten.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Andijvie met gember en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie met gem­ber en cas­hew­no­ten

1
1
  • 1 struik andijvie

Snijd de harde onderkant van de andijvie. Was de bladeren en scheur ze in stukken.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook 1 min.

3
3
  • 3 el cashewnoten

Voeg de andijvie in delen toe en roerbak op hoog vuur in ca. 2 min. beetgaar. Hak de cashewnoten grof.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 1 el gembersiroop

Breng op smaak met de gembersiroop en peper en eventueel zout. Bestrooi met de cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.