Spi­na­zie-pan­nen­koe­ken

Hartige vulling van spinazie, kaas en pijnboompitten. Verrassend lekker!

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hartige vulling van spinazie, kaas en pijnboompitten. Verrassend lekker! 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Snipper de knoflook.
  2. Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook ca. 1/2 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak ca. 3. min. mee. Verkruimel de kaas boven de spinazie. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe en meng het geheel goed.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.

combinatietip:

Lekker met frisse salade.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 14-15

Spinazie-pannenkoeken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-pan­nen­koe­ken

1
1
  • 8 pannenkoeken kant-en-klaar

Verwarm de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing.

2
2
  • 65 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snipper de knoflook.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook ca. 1/2 minuut.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 600 g bladspinazie

Voeg de spinazie toe en roerbak ca. 3. min. mee.

6
6
  • 150 g Castello blue

Verkruimel de kaas boven de spinazie.

7
7
  • 50 g rozijnen

Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol ze op.

combinatietip:

Lekker met frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.