Ja­pan­se hap­jes

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje 12 stuks
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpannetje doorsnede ca. 15 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes. Kook de shiitakes 2-3 min. in de suiker, sojasaus en sherry. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de wasabipoeder. Knip de selderij fijn en roer het met de garnalen door het ei. Verhit de boter in een kleine koekenpan. Bak een dikke omelet van het ei en laat hem afkoelen. Snijd de omelet in 6 stukken.
  2. Verdeel de norivellen in vieren. Verdeel de rijst in 12 porties. Druk de porties rijst samen tot een ovaalvormig bolletje en leg op een norivel. Verdeel de shiitakes over de helft van de porties rijst. Verdeel de omelet over de andere porties. Bewaar koel tot serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 14-15

Japanse hapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se hap­jes

1
1
  • 100 g sushirijst
  • 100 g shiitakes

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shiitakes in plakjes.

2
2
  • 3 el suiker
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el sherry
  • 2 eieren
  • 1 mespunt wasabipoeder

Kook de shiitakes 2-3 min. in de suiker, sojasaus en sherry. Laat afkoelen. Klop de eieren los met de wasabipoeder.

3
3
  • 4 takjes selderij
  • 50 g Hollandse garnalen
  • 1 el boter

Knip de selderij fijn en roer het met de garnalen door het ei. Verhit de boter in een kleine koekenpan.

4
4

Bak een dikke omelet van het ei en laat hem afkoelen. Snijd de omelet in 6 stukken.

5
5
  • 3 norivellen

Verdeel de norivellen in vieren. Verdeel de rijst in 12 porties. Druk de porties rijst samen tot een ovaalvormig bolletje en leg op een norivel.

6
6

Verdeel de shiitakes over de helft van de porties rijst. Verdeel de omelet over de andere porties. Bewaar koel tot serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.