Chi­ne­se­kool­sa­la­de met gar­na­len

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Maak in een schaal een dressing van de ketjap, olie, het limoenrasp en -sap. Voeg de kool toe en schep om. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met het sesamzaad.

Tip:

U kunt de salade een extra oosters accent geven door stukjes ananas en fijngesneden koriander toe te voegen.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.