An­dij­vie­s­a­la­de

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Pers de sinaasappel uit.
  2. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 min. Schenk de helft van het sinaasappelsap erbij en kook nog 2 min. Laat ca. 10 min. afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak in een schaal een dressing van de rest van het sinaasappelsap, de mosterd en de rest van de olie. Snijd de andijvie fijn. Voeg de andijvie en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Andijviesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­s­a­la­de

1
1
  • 25 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 250 g champignons
  • 1 sinaasappel

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Pers de sinaasappel uit.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur ca. 5 min.

4
4

Schenk de helft van het sinaasappelsap erbij en kook nog 2 min. Laat ca. 10 min. afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 tl grove mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 250 g andijvie

Maak in een schaal een dressing van de rest van het sinaasappelsap, de mosterd en de olie. Snijd de andijvie fijn.

6
6

Voeg de andijvie en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.