Ko­mijn-kip­kluif­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de karnemelk met 1 el komijn en de knoflook in een kom. Voeg de kip toe en laat minstens 1 uur marineren. Schep regelmatig om.
  2. Verhit de frituurpan tot 170 °C. Strooi de bloem met de rest van de komijn op een bord. Neem de drumsticks uit de marinade en bestrooi met zout. Haal door de bloem en schud overtollige bloem af. Frituur de drumsticks in 12-15 min. Keer regelmatig.
  3. Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Serveer met een partje citroen.

Tip:

U kunt de kip een paar uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor serveren stap 2 en 3.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.