Bloem­kool met bos­ui en kip

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stoommandje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand of de bolzeef precies op of in past. Gebruikt u een zeef, let dan op dat het water de zeef niet raakt. Doe de bloemkool erin en leg een deksel erop. Stoom de bloemkool in 10 min. beetgaar, let op dat niet al het water verdampt. Voeg de laatste minuut de bosui toe.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. gaar. Meng de helft van de olie en de tomaten door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de rest van de olie en het basilicum door de bloemkool. Serveer de bloemkool met de couscous en de kip.
video

Groen­ten sto­men

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool met bosui en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool met bos­ui en kip

1
1

Breng een flinke laag water aan de kook in een pan waar de stoommand of de bolzeef precies op of in past.

2
2
  • 1 bloemkool

Gebruikt u een zeef, let dan op dat het water de zeef niet raakt. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool in de pan en leg een deksel erop.

3
3
  • 3 bosuien

Stoom de bloemkool in 10 min. beetgaar, let op dat niet al het water verdampt. Snijd de bosui in ringetjes en voeg de laatste minuut de toe.

4
4
  • 300 g couscous
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfilet

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. gaar.

5
5
  • 4 el olijfolie
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten in parten. Meng de olie en de tomaten door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 15 g basilicum

Meng de rest van de olie en de (gescheurde) basilicumblaadjes door de bloemkool. Serveer de bloemkool met de couscous en de kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.