Bloem­kool met mos­terd­vi­nai­gret­te

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de mosterd in een schaal met de sjalot en de azijn. Klop er 4 el olie door. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Voeg de bloemkool toe en meng goed.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer de bloemkool met de rijst en de filetlapjes.

Tip:

U kunt de bloemkool 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt op kamertemperatuur.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.