Me­di­ter­raan stok­je met kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de ribbelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rijg ondertussen het vlees aan de 8 satéstokjes en bestrooi de spiesjes met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spiesjes 4 min. Neem uit de pan.
  3. Fruit in hetzelfde bakvet de uiringen 6 min. tot ze lichtbruin zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg 150 ml water, de oregano en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag. Leg de spiesjes tussen de uien en stoof het vlees met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
  5. Leg de spiesjes op 4 borden. Serveer met de ribbelpartjes en de komkommer. Verkruimel de kaas erover. Lekker met gekookt witlof.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.