In­di­sche kips­moor met tui­n­erw­ten

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 123

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 1 min mee. Voeg de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toe. Breng aan de kook.
  3. Laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.

Tip:

Roer voor een extra Indisch accent tegelijk met de tuinerwten 1 el pindakaas door de kipsmoor.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.