Spi­na­zie­la­sag­ne

Overheerlijke vegalasagne met verse spinazie en jonge kaas. Buon appetito!

(394)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Overheerlijke vegalasagne met verse spinazie en jonge kaas. Buon appetito! 4 personen
3 394

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg telkens een handvol spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is. Laat het vocht verdampen, pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel 4 el tomatenblokjes over de ovenschaal. Leg er een lasagneblad op. Verdeel er wat spinazie over en schep er weer 4 el tomatenblokjes op. Bestrooi met een beetje kaas en peper en zout naar smaak. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dikke laag tomaten en kaas.
  3. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinazielasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg telkens een handvol spinazie toe en roerbak tot alle spinazie geslonken is.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Laat het vocht verdampen, pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes
  • 250 g lasagnebladen

Verdeel 4 el tomatenblokjes over de ovenschaal. Leg er een lasagneblad op. Verdeel er wat spinazie over en schep er weer 4 el tomatenblokjes op.

5
5
  • 150 g jongbelegen kaas 50+

Bestrooi met een beetje kaas en peper en zout naar smaak.

6
6

Herhaal de laatste 2 stappen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een dikke laag tomaten en kaas.

Tip: Zorg dat het bovenste lasagneblad volledig is bedekt.

7
7

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.