Tu­ne­si­sche pas­ta

De kip-tuinerwtensaus is met pasta een topcombinatie. Voor extra pit doe je er nog een peper bij.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kip-tuinerwtensaus is met pasta een topcombinatie. Voor extra pit doe je er nog een peper bij. 4 personen
2 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de kip op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwten toe en warm ze 4 min. mee.
  2. Breek ondertussen de spaghetti doormidden en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Serveer de pasta met de kruidige kip-tuinerwtensaus.

variatietip:

Houdt je kind wel van pittig? Dan kun je tegelijk met de ui een fijngesneden rode peper toevoegen. Verwijder wel de zaadlijsten!

combinatietip:

Lekker met grof gesneden verse koriander.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tunesische pasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­ne­si­sche pas­ta

1
1
  • 300 g kipfilet
  • 3 el olijfolie

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 3 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de kip op laag vuur 8 min. garen.

4
4
  • 450 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe en warm ze 4 min. mee.

5
5
  • 300 g spaghetti

Breek ondertussen de spaghetti doormidden en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

6
6

Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Serveer de pasta met de kruidige kip-tuinerwtensaus.

variatietip:

Houdt je kind wel van pittig? Dan kun je tegelijk met de ui een fijngesneden rode peper toevoegen. Verwijder wel de zaadlijsten!

combinatietip:

Lekker met grof gesneden verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.