Ker­rie­kip met ham en spi­na­zie

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.
  2. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.
  3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.

Tip:

Voor extra kleur en een kruidige smaak kunt u het gerecht bestrooien met peterselie.

Tip:

Davy de Fauw komt uit België en speelt als verdediger bij Roda JC. Sinds vorig jaar is Davy ook aanvoerder. ?Na de wedstrijd eet ik graag iets vets, dat mag dan ook. Maar gezonde voeding is heel belangrijk! Thuis kookt mijn vrouw altijd met verse producten. In mijn lievelingsgerecht zit kip, spinazie, rauwe ham en een beetje knoflook. Je maakt het klaar in de wok. Dat vind ik lekker én je hebt niet zoveel afwas!?

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.