Spi­na­zie-ui-wok­scho­tel

Dit bijgerecht kun je ook prima als lunch eten. Laat de spinazie dan eventueel niet helemaal slinken.

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit bijgerecht kun je ook prima als lunch eten. Laat de spinazie dan eventueel niet helemaal slinken. 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de ui in ringen en de knoflook in fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Halveer ondertussen de tomaten en voeg samen met de knoflook toe aan de ui. Bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gnocchi (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en Catalaanse braadworstjes (schaal 270 g). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-ui-wokschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-ui-wok­scho­tel

1
1
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de ui in ringen en de knoflook in fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 600 g spinazie

Halveer ondertussen de tomaten en voeg samen met de knoflook toe aan de ui. Bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

3
3
  • 1 tl chilipeper

Breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gnocchi (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en Catalaanse braadworstjes (schaal 270 g). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.