Ga­do ga­do groe(n)ten uit In­do­ne­sië

Met zelfgemaakte pindasaus is dit gerecht zowel warm als koud heerlijk.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Met zelfgemaakte pindasaus is dit gerecht zowel warm als koud heerlijk. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout. Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.
  2. Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel. Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg 200 ml water toe en breng aan de kook. Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen. Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken. Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!

serveertip:

Dit gerecht kan traditioneel zowel warm als koud gegeten worden.

bewaartip:

Je kunt de aardappelen en groenten 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gado gado groe(n)ten uit Indonesië

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do ga­do groe(n)ten uit In­do­ne­sië

1
  • 3 aardappelen

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 20 min. in water met wat zout.

2
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren 6-8 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd ze in parten.

3
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g witte kool

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook ze in water met wat zout in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de kool toe en giet af.

4

Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en snijd in dunne plakjes.

5
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)
  • 2 tl sambal oelek

Snijd de knoflook fijn. Doe deze samen met de koriander, komijn, gember, sambal en 2 el water in de vijzel en wrijf tot een glad mengsel.

6
  • 200 ml kraanwater

Laat het kruidenmengsel in een steelpan op laag vuur al roerend 3 min. garen. Voeg het water toe en breng aan de kook.

7
  • 100 g santen

Snijd de santen in stukken. Voeg toe en laat al roerend oplossen.

8
  • 250 g pindakaas met stukjes noot

Voeg de pindakaas toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur, laat niet doorkoken.

Tip: Is de saus te dik, voeg dan wat water toe.

9
  • 125 g taugé

Verdeel de groenten en de aardappel over de borden en bestrooi met de taugé. Serveer met het ei en de pindasaus. Bon appétit!

Tip: Lekker met rijst.

serveertip:

Dit gerecht kan traditioneel zowel warm als koud gegeten worden.

bewaartip:

Je kunt de aardappelen en groenten 's ochtends al bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.