Chic­ken­wrap met chi­li­bo­nen­pu­ree

Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt. 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Doe de bonen met het vocht in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel de puree over de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover en rol op. Leg in de ovenschaal en zet ca. 15 min. in de oven.
  3. Snijd de tomaten in kwarten en de avocado in blokjes. Meng de tomaten met de avocado, peper en zout. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en verdeel over de borden. Schep de avocadosalsa ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chickenwrap met chilibonenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chic­ken­wrap met chi­li­bo­nen­pu­ree

1
1
  • 300 g kipfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min.

2
2
  • 1 groene paprika

Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 400 g chilibonen
  • 4 tortilla's

Doe de bonen met het vocht in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel de puree over de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover en rol op. Leg in de ovenschaal en zet ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 avocado

Snijd de tomaten in kwarten en de avocado in blokjes. Meng de tomaten met de avocado, peper en zout. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en verdeel over de borden. Schep de avocadosalsa ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.