As­per­ges met kip

De klassieke combinatie met ham en ei is bekend, maar asperges smaken ook perfect met kip en bosui.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De klassieke combinatie met ham en ei is bekend, maar asperges smaken ook perfect met kip en bosui. 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de asperges schoon. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) eraf. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Bereid de gratin in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Los het bouillontablet op in het kokend water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie in de wok. Bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de wok en houd warm. Bak de asperges en bosui in de rest van het bakvet lichtbruin. Voeg de suiker toe en laat licht karameliseren.
  3. Blus af met de kippenbouillon. Schep voortdurend om en laat ca. 3 min. doorstoven. Voeg de kip toe en warm even mee. Serveer het asperge-kipmengsel met de aardappelgratin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 20-21

Asperges met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met kip

1
1
  • 1 kg witte asperges

Maak de asperges schoon. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) eraf. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm.

2
2
  • 800 g aardappelgratin in mosterdroomsaus
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 dl kokend water
  • 3 bosuitjes
  • 400 g kipfilethaasjes

Bereid de gratin in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Los het bouillontablet op in het kokend water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 1 el suiker

Verhit de olie in de wok. Bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de wok en houd warm. Bak de asperges en bosui in de rest van het bakvet lichtbruin. Voeg de suiker toe en laat licht karameliseren.

4
4

Blus af met de kippenbouillon. Schep voortdurend om en laat ca. 3 min. doorstoven. Voeg de kip toe en warm even mee. Serveer het asperge-kipmengsel met de aardappelgratin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.