Ra­ta­touil­le met run­der­worst­jes

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergineplakjes in vieren. Schep ze in een vergiet om met 1 tl zout. Laat 15 min. staan. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelschijfjes in 10 min. goudbruin. Verwijder het zout van de aubergine onder koud stromend water en dep de aubergine droog.
  2. Voeg de worst toe aan de aardappelschijfjes en roerbak 5 min. Schep de aubergine en de wokgroente erbij en roerbak 5 min. Voeg het wokblokje toe en laat dit smelten. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het gerecht al omscheppend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer naar keuze warm of lauwwarm.

Tip:

De overgebleven worst kan op de dag van aankoop ingevroren worden en is dan 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.