Ge­bak­ken rijst met oos­ter­se gar­na­len

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft. 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.
  2. Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 36-37

Gebakken rijst met oosterse garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken rijst met oos­ter­se gar­na­len

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen.

2
2
  • 2 el olie
  • 400 g Chinese wokgroente
  • 1 ui

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.

3
3
  • 1 el olie
  • 200 g wokgarnalen met knoflook

Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar.

4
4
  • 1 komkommer
  • 150 ml lemongrass chili

Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.