Har­ti­ge ker­rietaart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Verhit de olie in de koekenpan en bak de roerbakgroente ca. 4 min. Schep de Quorn en kerriepasta erdoor en haal van het vuur.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Verdeel de Quorn-groentemengsel over de bodem. Klop de eieren los met de santen, het water en de kaas. Schenk het eimengsel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 26-27

Hartige kerrietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge ker­rietaart

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 175 g Quorn stukjes
  • 3 el Indiase kerriepasta Tandoori

Verhit de olie in de koekenpan en bak de roerbakgroente ca. 4 min. Schep de Quorn en kerriepasta erdoor en haal van het vuur.

4
4
  • 1 el olijfolie

Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Verdeel de Quorn-groentemengsel over de bodem.

5
5
  • 4 eieren
  • 30 g santen
  • 3 el kraanwater
  • 150 g gemalen belegen kaas

Klop de eieren los met de santen, het water en de kaas. Schenk het eimengsel over de quiche.

6
6

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.