Kip in cur­ry­ko­kos­saus

Rijk aan kleur met zoete rozijnen en worteltjes.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Rijk aan kleur met zoete rozijnen en worteltjes. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de marinademix (uit pak) met 100 ml water (per 4 personen) en marineer hierin de kipfilet ca. 15 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de waspeen in ca. 12 min. Wel ondertussen de rozijnen in heet water.
  2. Verhit in de braadpan de olie. Bak de kip in ca. 3 min. rondom bruin. Bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rest van het water en de sausmix (uit pak) toe aan het kipmengsel. Breng al roerend aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes doorkoken.
  3. Voeg de laatste minuut de rozijnen en de gare worteltjes toe. Vermeng de rijst en de doperwten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkorma met het rijstmengsel.
video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 26-27

Kip in currykokossaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in cur­ry­ko­kos­saus

1
1
  • 1 pak Indiase Kip Korma
  • 100 ml kraanwater
  • 350 g kipfiletblokjes

Meng de marinademix (uit pak) met het water en marineer hierin de kipfilet ca. 15 min.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

2
2
  • 300 g basmatirijst
  • 500 g waspenen
  • 75 g rozijnen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de waspeen in ca. 12 min. Wel ondertussen de rozijnen in heet water.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g doperwten extra fijn

Verhit in de braadpan de olie. Bak de kip in ca. 3 min. rondom bruin. Bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 350 ml kraanwater
  • 1 pak Indiase Kip Korma

Voeg het water en de sausmix (uit pak) toe aan het kipmengsel. Breng al roerend aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes doorkoken.

5
5

Voeg de laatste minuut de rozijnen en de gare worteltjes toe. Vermeng de rijst en de doperwten.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkorma met het rijstmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.