Plaat­piz­za met sar­dien­tjes

Met deze zelfgemaakte plaatpizza haal je de zon in huis!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 900 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met deze zelfgemaakte plaatpizza haal je de zon in huis! 4 personen
4 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de broodmix met de boter en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Blancheer de broccoli en stelen 3 min. in kokend water. Spoel koud en laat uitlekken. Laat de sardines uitlekken. Scheur de mozzarella in stukjes.
  3. Verwarm de oven voor op 225 °C. Rol het deeg met de deegroller uit tot een grote lap en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met de pesto. Verdeel de broccoli, sardines, mozzarella en olijven erover. Bestrooi met peper. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.290 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 28-29

Plaatpizza met sardientjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­piz­za met sar­dien­tjes

1
  • 450 g broodmix wit
  • 50 g boter
  • 275 ml handwarm water

Bereid de broodmix met de boter en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Blancheer de broccoli en stelen 3 min. in kokend water. Spoel koud en laat uitlekken.

3
  • 240 g sardines in olijfolie
  • 250 g mozzarella

Laat de sardines uitlekken. Scheur de mozzarella in stukjes.

4

Verwarm de oven voor op 225 °C.

5

Rol het deeg met de deegroller uit tot een grote lap en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
  • 90 g rode pesto

Bestrijk het deeg met de pesto. Verdeel de broccoli, sardines, mozzarella en olijven erover. Bestrooi met peper.

7

Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.