Tor­tel­li­ni met room en spek

En een frisse tomatensalade 'on the side'.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht En een frisse tomatensalade 'on the side'. 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes uit. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Meng met de pestospread. Snipper de ui.
  2. Voeg de ui bij het spek en bak ca. 2 min. mee. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm mee. Snijd de peterselie fijn. Meng de tortellini met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 28-29

Tortellini met room en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­li­ni met room en spek

1
1
  • 440 g tortellini alla carne
  • 125 g magere spekreepjes

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes uit.

2
2
  • 600 g trostomaten
  • 90 g pestospread
  • 1 ui

Was de tomaten en snijd ze in partjes. Meng met de pestospread. Snipper de ui.

3
3
  • 260 g carbonarasaus
  • 15 g verse peterselie

Voeg de ui bij het spek en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm mee. Snijd de peterselie fijn.

4
4

Meng de tortellini met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.