Kro­kan­te kip met spi­na­zie

Zet je kids dit gerecht voor en ze eten zeker hun bord leeg.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zet je kids dit gerecht voor en ze eten zeker hun bord leeg. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de kipfilets en bestrooi met kipkruiden. Klop het ei los. Verkruimel de chips. Haal de kip door het ei en de chips.
  2. Leg de kip in een ovenvaste schaal en bestrooi met kaas. Plaats de kip in het midden van de oven. Laat de kip in ca. min, gaar en goudbruin worden. Bereid intussen de spinazie en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de olijven in ringetjes. Schep de olijven door de puree. Serveer de krokante kip met de aardappelpuree en de spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 32-33

Krokante kip met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kip met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 550 g kipfilet
  • 1 el kipkruiden met zout
  • 1 ei
  • 100 g naturel chips

Halveer de kipfilets en bestrooi met kipkruiden. Klop het ei los. Verkruimel de chips. Haal de kip door het ei en de chips.

3
3
  • 75 g gemalen oude kaas
  • 450 g spinazie
  • 180 g aardappelpuree à  la minute naturel

Leg de kip in een ovenvaste schaal en bestrooi met kaas. Plaats de kip in het midden van de oven. Laat de kip in ca. min, gaar en goudbruin worden. Bereid intussen de spinazie en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 20 zwarte olijven zonder pit

Snijd de olijven in ringetjes. Schep de olijven door de puree. Serveer de krokante kip met de aardappelpuree en de spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.