Tuin­bo­nen­sa­la­de

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de zwarte olijven in plakjes en laat de witte tuinbonen uitlekken. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over borden. Maak een dressing van het citroensap, olie en peper en zout naar smaak. Besprenkel de rest van de olie over de sneetjes brood. Rooster het brood ca. 2 min. in het midden van de oven op een bakplaat. Schenk de dressing over de salade. Serveer de salade met de geroosterde sneetjes brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 34-35

Tuinbonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuin­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 660 g witte tuinboontjes extra fijn

Snijd de zwarte olijven in plakjes en laat de witte tuinbonen uitlekken.

2
2
  • 80 g jonge bladsla
  • 200 g witte kaasblokjes

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over borden.

3
3
  • 2 el citroensap
  • 5 el olijfolie

Maak een dressing van het citroensap, olie en peper en zout naar smaak.

4
4
  • 4 el olijfolie
  • 200 g Allison-brood

Besprenkel de rest van de olie over de sneetjes brood. Rooster het brood ca. 2 min. in het midden van de oven op een bakplaat.

5
5

Schenk de dressing over de salade. Serveer de salade met de geroosterde sneetjes brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.