Oven­scho­tel met ui en spek

Een stevige schotel voor de koude dagen. Lekker met groene salade.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een stevige schotel voor de koude dagen. Lekker met groene salade. 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in ringen en het de ontbijtspek in stukjes.
  2. Bak het spek in een grote koekenpan ca. 3 min. uit. Voeg de ui toe en bak ca. 10 min. zachtjes mee. Schep de kruiden erdoor. Klop de eieren los met de koksroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Doe de aardappelschijfjes in de vorm. Haal het uimengsel van het vuur. Meng het eimengsel erdoor heen. Verdeel over de aardappelschijfjes. Bak de schotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 36-37

Ovenschotel met ui en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ui en spek

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 500 g uien
  • 150 g ontbijtspek

Snijd de ui in ringen en het ontbijtspek in stukjes.

3
3

Bak het spek in een grote koekenpan ca. 3 min. uit.

4
4
  • 1 tl Provençaalse kruiden

Voeg de ui toe en bak ca. 10 min. zachtjes mee. Schep de kruiden erdoor.

5
5
  • 5 eieren
  • 200 ml koksroom
  • 100 g gemalen belegen kaas 48+

Klop de eieren los met de koksroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 2 g boter
  • 450 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in. Doe de aardappelschijfjes in de vorm.

7
7

Haal het uimengsel van het vuur. Meng het eimengsel erdoor heen. Verdeel over de aardappelschijfjes.

8
8

Bak de schotel in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.