Ge­hakt­scho­tel met rijst

Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed! 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 min. rul. Meng de sausmix met het water en voeg de zure room toe. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd in blokjes. Roer de peer en het gehakt door de saus. Schenk in de ovenschaal en bestrooi met de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  2. Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de komkommer met de mangochutney. Serveer de gehaktschotel met de rijst en komkommerchutney.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 38-39

Gehaktschotel met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­scho­tel met rijst

1
1
  • 300 g snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 400 g rundergehakt
  • 1 pak mix voor Zuidafrikaanse bobotie

Meng het gehakt met de kruidenmix en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 min. rul.

4
4
  • 1 pak mix voor Zuidafrikaanse bobotie
  • 250 ml kraanwater
  • 125 ml sour cream
  • 75 g ongezouten gemengde noten
  • 1 handpeer

Meng de sausmix met het water en voeg de zure room toe. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd in blokjes.

5
5

Roer de peer en het gehakt door de saus. Schenk in de ovenschaal en bestrooi met de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 komkommers

Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 120 g mangochutney

Meng de komkommer met de mangochutney. Serveer de gehaktschotel met de rijst en komkommerchutney.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.