Pen­ne met sa­la­mi, cher­ry­to­maat­jes en spi­na­zie

Zin in pasta vanavond? Deze staat zo op tafel!

(305)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zin in pasta vanavond? Deze staat zo op tafel! 4 personen
3 305

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salami in halve plakjes, snipper de ui fijn en halveer de cherry tomaten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 2-3 min. zachtjes uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep de tomaten erdoor en bak 2 min. mee.
  2. Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Laat de olijven uitlekken. Schep de pasta en de olijven door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en serveer meteen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met sa­la­mi, cher­ry­to­maat­jes en spi­na­zie

1
1
  • 300 g penne
  • 250 g salami
  • 1 ui
  • 500 g cherrytomaten

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salami in halve plakjes, snipper de ui fijn en halveer de cherry tomaten.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 2-3 min. zachtjes uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.

3
3
  • 300 g spinazie

Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep de tomaten erdoor en bak 2 min. mee.

4
4
  • 125 ml crème fraîche light
  • 2 el zwarte olijven zonder pit

Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Laat de olijven uitlekken. Schep de pasta en de olijven door de groenten.

5
5

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en serveer meteen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.