Sch­nit­zel met ro­ze­ma­rijn­jus

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 min. goudgeel en gaar. Verhit 2 el olie in een andere koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in 8 min. aan beide kanten goudbruin en net gaar. Verdeel de tomaat en de helft van de uien over een schaal. Roer de pesto los met de laatste 2 el olie en druppel over de tomatensalade.
  2. Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm. Fruit de rest van de uien 1-2 min. in het bakvet. Voeg de vleesbouillon toe, roer de aanbaksels los en laat de jus 1 min. inkoken. Roer de rozemarijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de aardappelpartjes met de schnitzel over 4 borden. Schep de jus over het vlees en serveer met de tomaten-pestosalade.

Tip:

In plaats van met water kan de jus ook worden bereid met rode wijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.