Thai­se kip­cur­ry met au­ber­gi­ne en sper­zie­bo­nen

Nog authentieker? Strooi er wat verse koriander overheen.

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Nog authentieker? Strooi er wat verse koriander overheen. 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine in blokjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak 3-4 min. mee. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 min. Schep de boemboe en kokosmelk erdoor. Voeg de sperziebonen toe en doe de deksel op de pan. Stoof de curry 7-8 min. tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipcurry erover.

combinatietip:

Bestrooi de curry voor een authentiek Thaise smaak met 2 el verse korianderblaadjes (bakje 15 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­cur­ry met au­ber­gi­ne en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 1 aubergine

Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine in blokjes.

3
3
  • 2 el olie
  • 360 g Thaise kipfiletblokjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak 3-4 min. mee. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 min.

4
4
  • 100 g boemboe groene curry
  • 200 g kokosmelk

Schep de boemboe en kokosmelk erdoor.

5
5
  • 225 g sperziebonen zeer fijn

Voeg de sperziebonen toe en doe de deksel op de pan. Stoof de curry 7-8 min. tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schep de rijst in kommen en verdeel de kipcurry erover.

combinatietip:

Bestrooi de curry voor een authentiek Thaise smaak met 2 el verse korianderblaadjes (bakje 15 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.