Pasta­schelp­jes met ge­rook­te ha­ring

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paprika in stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kippers af en vang 2 el olie op. Snijd de kippers in stukjes. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tuinerwten toe en bak 5 min. mee.
  2. Draai het vuur laag en voeg de kippers toe. Roer de crème fraîche met 50 ml water erdoor en verwarm nog 1 min. zonder te koken. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de pasta door de kippers met groenten en verdeel over diepe borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 34-35

Pastaschelpjes met gerookte haring

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­schelp­jes met ge­rook­te ha­ring

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika

Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paprika in stukjes.

2
2
  • 300 g schelpjespasta
  • 380 g kippers

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kippers af en vang 2 el olie op. Snijd de kippers in stukjes.

3
3
  • 450 g tuinerwten

Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tuinerwten toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 200 ml crème fraîche

Draai het vuur laag en voeg de kippers toe. Roer de crème fraîche met 50 ml water erdoor en verwarm nog 1 min. zonder te koken.

5
5
  • 2 tl oregano

Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de kippers met groenten en verdeel over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.