Ro­mi­ge schor­se­ne­ren met var­kens­fi­let­lap­jes

Oudhollandse groente in een nieuw jasje: gebakken in room en geserveerd met aardappelkroketjes.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Oudhollandse groente in een nieuw jasje: gebakken in room en geserveerd met aardappelkroketjes. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de frituurpan aan. Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout. Frituur de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet ondertussen de schorseneren af. Doe de crème fraîche in een pan. Voeg de schorseneren toe en verwarm zachtjes. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de varkensfiletlapjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.
  3. Snijd de peterselie fijn en garneer de schorseneren ermee. Serveer de filetlapjes met de aardappelkroketjes en de romige schorseneren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.505 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 40-41

Romige schorseneren met varkensfiletlapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge schor­se­ne­ren met var­kens­fi­let­lap­jes

1
1

Zet de frituurpan aan.

2
2
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 450 g aardappelkroketjes

Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout. Frituur de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 680 g schorseneren
  • 125 g crème fraîche

Giet ondertussen de schorseneren af. Doe de crème fraîche in een pan. Voeg de schorseneren toe en verwarm zachtjes.

4
4
  • 30 g boter

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de varkensfiletlapjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.

5
5
  • 15 g verse peterselie

Snijd de peterselie fijn en garneer de schorseneren ermee.

6
6

Serveer de filetlapjes met de aardappelkroketjes en de romige schorseneren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.