Sus­hi met mie­soep

Wie houdt er niet van sushi? Met de Japanse miesoep geef je je etentje nét wat meer cachet.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Wie houdt er niet van sushi? Met de Japanse miesoep geef je je etentje nét wat meer cachet. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon, snijd in ringen en was.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en prei ca. 2 min. Voeg de bouillontabletten, vissaus en water toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 4 min. koken. Voeg de mie toe aan de soep.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rangschik de sushi op een schaal. Serveer de soep met de sushi. Lekker met groene thee of sake (Japanse rijstwijn).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 40-41

Sushi met miesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi met mie­soep

1
1
  • 150 g Chinese mie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 preien

Bereid de mie volgens de aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Maak de prei schoon, snijd in ringen en was.

2
2
  • 2 el roerbakolie
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 3 el vissaus
  • 750 ml water

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook en prei ca. 2 min. Voeg de bouillontabletten, vissaus en water toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 4 min. koken. Voeg de mie toe aan de soep.

3
3
  • 2 schalen sushi sets

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rangschik de sushi op een schaal. Serveer de soep met de sushi. Lekker met groene thee of sake (Japanse rijstwijn).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.