Tor­til­la­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 710 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
4 121

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Verwarm de chilibonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  2. Spreid een tortilla uit in een ovenschaal. Schep ¼ van de chilibonen erop, verdeel 1 el zure room en 1 el kaas erover en dek af met een tortilla. Schep ⅓ van de avocado en salsasaus erop. Dek af met een tortilla. Herhaal het geheel tot de tortilla's op zijn.
  3. Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de taart in de oven en laat in ca. 15 min. warm worden en de kaas smelten. Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 42-43

Tortillataart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 850 g chilibonen

Verwarm de chilibonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

4
4
  • 8 tortilla's
  • 125 ml sour cream
  • 150 g geraspte belegen kaas

Spreid een tortilla uit in een ovenschaal. Schep ¼ van de chilibonen erop, verdeel 1 el zure room en 1 el kaas erover en dek af met een tortilla.

5
5
  • 200 ml hot salsasaus

Schep ⅓ van de avocado en salsasaus erop. Dek af met een tortilla. Herhaal het geheel tot de tortilla's op zijn.

6
6

Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de taart in de oven en laat in ca. 15 min. warm worden en de kaas smelten.

7
7
  • 200 g gemengde sla
  • 6 el yoghurtdressing

Meng de sla met de dressing. Serveer de taart met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.