Ge­gril­de ro­ze­ma­rijn­kip met ro­mi­ge groen­te­pas­ta

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in de lengte in repen. Meng de knoflook met de rozemarijn door 3 el olie in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de kiprepen erdoor.
  2. Haal de kipreepjes uit de marinade en rijg ze zigzag aan de satéstokjes. Verhit de grillpan en grill de kipspiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit de resterende 2 el olie en bak de wokgroente al om-scheppend in 4-5 min. beetgaar. Schep er de crème fraîche met de pasta door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de pasta in 4 (diepe) borden en leg er de gegrilde kipspiesjes naast.

Tip:

Voeg met de crème fraîche 2 el tapenade van zongedroogde tomaten (140 g) toe voor een extra Italiaans accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.