Maal­tijd­sa­la­de met man­go en sper­zie­bo­nen

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar en spoel ze daarna met koud water af. Snijd de hamburgers in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak de blokjes hamburger in 6 min. gaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de bladeren los van de krop sla, was ze zorgvuldig. Houd de buitenste bladeren apart en scheur de rest in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
  3. Doe de sperziebonen, hamburgerblokjes, mango, sla en paprika in een kom. Halveer de limoen en pers het sap van de helft van de limoen uit. Maak een dressing van de mayonaise en het limoensap. Meng door de salade. Verdeel de achtergehouden slabladeren over borden. Schep de salade er op. Snijd de overgebleven limoen in partjes en gebruik als garnering.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 31: Irene en Cody Bakker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Maaltijdsalade met mango en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met man­go en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

2
2

Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar en spoel ze daarna met koud water af.

3
3
  • 4 hamburgers
  • 2 el olijfolie

Snijd de hamburgers in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak de blokjes hamburger in 6 min. gaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.

4
4
  • 1 mango
  • 1 kropsla

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de bladeren los van de krop sla, was ze zorgvuldig.

5
5
  • 1 gele paprika

Houd de buitenste bladeren apart en scheur de rest in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.

6
6
  • 1 limoen

Doe de sperziebonen, hamburgerblokjes, mango, sla en paprika in een kom. Halveer de limoen en pers het sap van de helft van de limoen uit.

7
7
  • 3 el mayonaise

Maak een dressing van de mayonaise en het limoensap. Meng door de salade.

8
8

Verdeel de achtergehouden slabladeren over borden. Schep de salade er op. Snijd de overgebleven limoen in partjes en gebruik als garnering.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.