Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep

Maaltijdsoep met veel verse groenten. Je roostert de tomaten eerst in de oven, waardoor ze heerlijk zoet worden.

(740)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Maaltijdsoep met veel verse groenten. Je roostert de tomaten eerst in de oven, waardoor ze heerlijk zoet worden. 4 personen
3 740

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten in parten. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een soeppan zonder olie of boter 4 min. Neem uit de pan. Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in reepjes. Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Bak in het spekvet de bleekselderij, paprika, ui en knoflook op laag vuur in 10 min. zacht en gaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Neem de tomaten uit de oven en bak de ciabatta’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tomaten toe en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de spekblokjes toe. Verdeel de soep over de kommen en serveer met het brood.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm vlak voor serveren op laag vuur op. Roer af en toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.790 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 750 g romatomaten

Snijd de tomaten in parten.

3

Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.

4
  • 250 g gerookte spekblokjes

Bak ondertussen de spekblokjes in een soeppan zonder olie of boter 4 min. Neem uit de pan.

5
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 rode paprika's

Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in reepjes.

6
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn.

7

Bak in het spekvet de bleekselderij, paprika, ui en knoflook op laag vuur in 10 min. zacht en gaar.

8
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

9
  • 2 ciabatta's

Neem de tomaten uit de oven en bak de ciabatta’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10

Voeg de tomaten toe en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de spekblokjes toe. Verdeel de soep over de kommen en serveer met het brood.

11

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm vlak voor serveren op laag vuur op. Roer af en toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.