Mil­de thai­se var­kens­vlees­cur­ry

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok. Bak de varkensreepjes al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Roer de boemboe en de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Ook deze is heel smakelijk. Kook de plakjes steel samen met de roosjes in weinig water met zout in 5 min. beetgaar.
  4. Verdeel de rijst en de varkensvleescurry over 4 borden en serveer met de broccoli. Lekker met kroepoek.

Tip:

De boemboe in dit gerecht is niet zo pittig en wordt nog milder door de kokosmelk. Daardoor is het gerecht ook geschikt voor kinderen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.