Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Zo­mer­s­tamp­pot & zoe­te spek­jes

(461)waardeer
Een lekker hollands recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, kruimige aardappelen, snijbonen, olijfolie, magere spekreepjes, honing, crème fraîche en witlof Hollands hoofdgerecht 4 personen 650 kcal
4 461

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.

2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en 2 el water erdoor. 3. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 650 kcal
  • Eiwit 19 g
  • Vet 33 g
  • Koolhydraten 69 g
Tags