Spi­na­zie­soep

(158)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 158

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer, broodrooster

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de spinazie en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep 20 sec. met de staafmixer. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Kook de kipreepjes 10 min. op laag vuur
  2. Snijd het brood in sneetjes en rooster deze in de broodrooster krokant. Breng de soep op smaak met de dragon en peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met het brood.

Tip:

Houdt u van vis, dan kunt u de kipfilet vervangen door 1 bakje Hollandse garnalen (100 g). Warm ze de laatste 2 min. met de soep mee.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.