Plaat­piz­za met ei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg uit en leg het op de bakplaat. Verdeel de tomatensaus, de ui en de tomaten erover.
  2. Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza. Bestrooi de pizza naar smaak met peper en zout. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pizza. Breek de eieren boven de pizza. Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 min. gaar.

Tip:

U kunt de pizza 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de pizza op de dag zelf 10 min. in de oven op 200 °C. De pizza is koud ook lekker.

video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.