Aard­bei­en met Mar­ti­ni Fie­ro en mas­car­po­ne

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de aardbeien. Pers de citroen uit en meng het sap met de Martini. Roer de vanillesuiker erdoor tot deze is opgelost. Meng met de aardbeien en laat afgedekt met vershoudfolie 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Snijd de blaadjes van 4 takjes munt heel fijn. Meng door de aardbeien. Verdeel de aardbeien over 4 bordjes. Schep op elk bordje een lepel mascarpone en garneer met de overgebleven muntblaadjes.

Tip:

U kunt de mascarpone vervangen door 100 g Griekse yoghurt (bakje 150 g) voor een frissere, vetvrije variant.

Tip:

Meng de rest van de mascarpone naar smaak met suiker en serveer bij een stukje taart of vlaai.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.