Kip­drum­sticks met ci­troen­aard­ap­pe­len

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over de braadslee. Leg de halve citroenen ertussen. Meng 3 el olie met 1 teen knoflook en besprenkel de aardappelparten en citroen ermee. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Bak de aardappelen ca. 30 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de rode peper fijn. Meng in een kom 3 el olie met de rest van de knoflook, rode peper en oregano. Schenk het mengsel over de kipdrumsticks, bestrooi met zout en laat 10 min. marineren. Verhit een koekenpan en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom goudbruin. Voeg de uien toe, zet het vuur laag, voeg 100 ml water toe en leg de deksel op de pan. Stoof de kip in 20 min. gaar.
  3. Neem de braadslee uit de oven. Verdeel de kipdrumsticks over de aardappelen en zet nog ca. 10 min. in de oven. Knijp wat sap uit de citroenen over de aardappelen en de kip. Lekker met peultjes.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.